Tuesday, February 9, 2010


travis and tommy ch 15 Questions

1.The birds were gathering and the dwarves thought it was a sighn coming form Smaug.
2.i think That Smaug's friends will come and get revenge for his death.
3.They explored the caves onece more to see if everythings all right but they left the gate open.
4.Thorin was mad at first and said ''Who are you'' and then afrter they sang the song he was happy and peaceful. the company got motavated by the song.
5. on the songs on page 13-15 and 261-262 they are alike and they are telling whats going to happen next in the story .
6.The song .

Battle



this picture is the best Chaeyoung Lee and Megan Roser
Chapter 15 Questions
1. The talking animals have the dwarves and bilbo by telling them what they need to do next.
2. Enemies that the company have now is the townspeople becuase they have the treasure and they're coming for them.
3. They hid inside the cave and sent the raven to get Thorin's cousin Dorin and his army.
4. Thorin would've died than given up his gold to Laketown and Bard.
5.The Dwarves song on pages 261 and 262 talked about having and reclaimimng the gold and the song on pages 13 and 15 talk about fing it.

kirsten and shaylin chapter 14-15 questions


chapter 14
1. what different interpretations did the towns people make of the lights visible on the mountains?
ANSWER: Some people thought it was from the dragon and some people thought that it was gold from the king.

2. Characterize Bard and the master. What techniques does Tolkien use to encourage you to contrast the two men?
ANSWER: Bard is the captain and grim voice and a grim faced guy. The master is like the new king and he is male. He is also trying to be clever in ways.

3. How is the setting of the town important in this chapter?
ANSWER: The town is important because the chapter mostly takes place in their also it has many events take place.

4. Was there any situational irony for you in this chapter? Any predictions fullfilled?
ANSWER:This chapter was mostly voyaging but when they met the master they had another story behind it.

5. What motives guided the wood-elves journey east?
ANSWER: What motives the wood-elves is that they hear about gold. Also the dwarves promised them gold.

6. What do you predict will happen in this next chapter? What indications do you have that this is possible?
ANSWER: I think that things will get too kaotic and someone will get hurt or die. It is that they are all getting in trouble.

Chapter 15
1. what role(S) have talking animals played in the plot of this story so far?
ANSWER: the crows were have a very rude conversation with them. But they were old raven came for help.

2. Bilbo thought "that the adventure was, properly speaking, over with the death of the "dragon" and the narrator says he is wrong. what enemies might the company have? What do you think might happen?
ANSWER: I think that some of the enemies are the elves, goblins, and the talking crows. i think that someone(S) gets in a fight and kills someone or hurts someone on accident.

3. What did the company do while they waited for the armies to approach?
ANSWER: They sang a song to past the time.

4. How did thorin react to the elves and men? How did the rest of the company feel? How do you know?
ANSWER: He didnt want to see them and he had a fit. But the company didnt even want to speak to them. They acted like they are throwing a fit and spoke no more.

5. Compare and contrast the dwarves' song on pages 261-262 with their songs on pages 13-15?
ANSWER: The both of the songs have to do with spells and gold and silver. Also about musical instruments.

6. Bard and Thorin each present their views of the situation. How do you judge the situation?
ANSWER: They were talking about splitting the gold. Also we thought it was selfish because one of them wanted more profit.

7. WHat causes Thorin's hardness of heart?
ANSWER: he wanted it all to himself and he was also too selfish.


KIRSTEN AND SHAYLIN CHAPTERS 14-15 QUESTIONS

travis and tommy ch 14 Questions


Chapter 14 questions

1.They were all making sugestions on what it is

2.Bard is fierce and competitive and hes a kind also he can be mean to his enemy.

3.It did not help the king when he was walking by the river to the long lake.

4.No because it was easy to read and the king did not speak like the other poeple all orginized.

5.They were sent away by the water .

6. I think that they were going to cross the mountain and meet up with bilbo and the dwarves.

Chapter 14 and Chapter 15 questions

ONLY QUESTION(answers in The Hobbit6:)
Megan Roser and Chaeyoung Lee

Chapter 14 QUESTIONS
1) What different interpretations did the townspeople make of the lights visible on the mountains?
2) Characterize Bard and the Master. What techniques does Tolkien use to encourage you to contrast the two men?
3) How is the setting of the town important in this chapter?
4) Was there ant situational irony for you in this Chapter? Any predictions fulfilled? Explain.
5) What motives guided the wood-elves' journey east?
6) What do you predict will happen in the next chapter? What indications do you have that this is possible?

Chapter 15 QUESTIONS
1) What role(s) have talking animals played in the plot of this story so far?
2) Bilbo thought "that the Adventure was, properly speaking, over with the death of the dragon" and the narrator says he is wrong. What enemies might the company have? What do you think might happen?
3) What did the company do while they waited for the armies to spproach?
4) How did Thorin react to the elves and men? How did the rest of the company feel? How do you know?
5) Compare and contrast the dwarves' song on page 261-262 with their song on page 13-15.
6) Bard and Thorin each present their view of the situation. How do you judge the situation?
7) What causes Thorin's hardness of heart?